petak, 27. siječnja 2012.

Rad oslobađa i zateže mišiće ;-)


Iskoristih lijep prohladan dan pa sa sinom Josipom otiđoh do Škegrina stana. Tamo smo iskopali šest novih rupa za voćke (vjerojatno šljive). Bilo je gadno za kopati obzirom je ostalo korijenja od starih šljiva, al` polako stići ćemo sve to napraviti.

ponedjeljak, 23. siječnja 2012.

Referendum "Jeste li za članstvo Hrvatske u EU?"

Županja-Šumarija glasačko mjesto 6

od 905 upisanih birača glasovalo 409 (45,19%) od toga glasovalo:

ZA 333 (81,42%),

PROTIV 75 (18,34%)

nevažeći 1 (zaokruženo i ZA i PROTIV)

Županja-Šumarija II glasačko mjesto 7

od 935 upisanih birača glasovalo 397 (42,46%) od toga glasovalo:

ZA 294 (74,05%),

PROTIV 102 (25,69%)

nevažeći 1 (nije zaokruženo ni ZA ni PROTIV).

Ukupno ŽUPANJA ŠUMARIJA

od 1840 upisanih birača glasovalo 806 (43,80%) od toga glasovalo:

ZA 627 (77,79%),

PROTIV 177 (21,96%)

nevažećih 2 listića (0,25%)

Kao promatrač "Udruge za promicanje i razvoj obrazovanja, jednakosti, ekologije, kulture i tehnologije" skraćeni naziv "PROJEKT", sa sjedištem u Zagrebu, Branimirova 39a dao sam usmeno dvije primjedbe na uočene nepravilnosti koje su unesene u zapisnik o radu tijela za provedbu referenduma.

petak, 20. siječnja 2012.

General pukovnik Mladen Markač

Sinoć je u 19 sati u Pastoralnoj dvorani „Alojzija Stepinca“ Crkve Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Županji predstavljene knjige Mladena Pavkovića „General pukovnik MLADEN MARKAČ“ i „General pukovnik ANTE GOTOVINA“. Program predstavljanja knjiga započela je Zdenka Knežević novinarka hrvatskog radija Županja kao i mali crkveni zbor predvođen Ivanom Marić. Nazočne goste u ime organizatora pozdravio je Đuro Merc predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja i predao prigodni poklon gospođi Mirjani Markač, supruzi generala Markača. Uvodnu riječ prije predstavljanja knjiga održao je Stevo Culej predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Krpelj" Vinkovci koji je među inim naglasio posebnu ulogu za grad Županju i okolicu ratnog zapovjednika specijalne jedinice policije "Delta" Martina Matkovića tijekom Domovinskog rata. Pisac knjiga Mladen Pavković oduševio je nazočne britkim predstavljanjem knjiga i govorom o Domovinskom ratu s posebnim naglaskom: "Da se ne zaboravi". Po predstavljanju knjiga autor je potpisao knjige koje su "planule" za tren. Ugodno druženje nastavljeno je u predprostoru Pastoralne dvorane. Skupu su nazočili i župnici Ivan Varoščić i dekan Marko Peulić.















četvrtak, 12. siječnja 2012.

Zašto sam PROTIV ulaska Hrvatske u EU?

U ovome video uradku je opisan samo jedan od razloga zašto sam PROTIV ulaska Hrvatske u EU. Osobno, na prvom mjestu je razlog da sam aktivno sudjelovao u stvaranju neovisne države Hrvatske i ne želim se odreći tisućljetnog hrvatskog sna koji se ostvario.
Vama na savjest da odlučite da li ste ZA ili PROTIV ulaska Hrvatske u EU.
Vi odlučujete da li će vaša djeca i generacije koje dolaze poštivati vas ili proklinjati za odluku koju ćete donijeti 22.siječnja 2012 godine. Ja sam PROTIV!

nedjelja, 1. siječnja 2012.

Nova 2012. godina

Novogodišnji doček na Trgu kralja Tomislava u Županji na kojemu su nastupili rock grupa "Divlje u srcu" i TS "Kristali". Niska temperatura i magla koja se spustila nad gradom donekle umanjila je užitak u vatrometu koji je priređen.