utorak, 24. travnja 2012.

MI ja i moj brat


Kad se stariji brat ponovi u novi bicikl red je da i mlađi brat isproba bicikl koji krug.

srijeda, 18. travnja 2012.

Tragovima ljubavi

U Gradskoj knjižnici Županja 16. travnja, svečano je promovirana zbirka pjesama Larise Janičev Stojanović pod nazivom ''Tragovima ljubavi''.
Larisa Janičev Stojanović rođena je 1973. godine u Vukovaru, a pisanjem i umjetničkim iričajem bavi se duži niz godina. Sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima, a objavljuje na Lit.Kon-u (Literarni konzorcij-mreža za širenje književnih aktivnosti na World Wide Webu i elektronsku distribuciju književnih tekstova mladih autora iz zemalja jugoistočne Europe.). Sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama, tako i prihod od prodaje ove zbirke pjesama ide u dobrotvorne svrhe Udruzi ''Sunčica'' zlostavljane žene u Domovinskom ratu.
Na predstavljanju zbirke pjesama Gradska knjižnica Županja bila je premala za sve one koji su došli poslušati pjesme Larise Janičev Stojanović. Pjesme su inspirirane ljubavlju i svih 14 pjesama bilo je napisano za Valentinovo, međutim moralo se prolongirati izlazak ove odlične zbirke. Okružje nabijeno vrlo jakim emocijama ostavilo je dojam svih nazočnih da je vrijedilo čekati izlazak ove zbirke pjesama koja će vjerujemo naći svoje mjesto u svakom domu.
Pun emotivni pogodak postigla je prof. Elvira Lucić odabirom i čitanjem stihova uz predivnu glazbenu pratnju na gitari mladog županjskog umjetnika Nenada Dujmića.

utorak, 17. travnja 2012.

U proljeće kad procvatu jabuke ....

Jabuke su obukle svoje krošnje u zeleno ruho okićeno pregrštom nježnih bijelo rumenih cvjetova... pa se ljepotica kiti ljepotom... poslije naporna rada... za doručak pura za ručak mahune bez mesa :)

subota, 14. travnja 2012.

Kišni dan





Konačno da se ugrabi malo vremena i za odmor u dobrom društvu susjeda. Iskoristilo se to da se ispeče nekoliko babuškica i potroše nagomilane zalihe piva i sokova za uskršnji blagdan....

petak, 13. travnja 2012.

Rad, rad i samo rad


Posla preko glave u rajskom vrtu iz dana u dan. Sadnja, sijanje, okapanje, zalijevanje. Riješio sam i stajsko gnojivo za jesen zahvaljujući imenjaku kojemu sam pomogao očistiti staju za koze.

nedjelja, 8. travnja 2012.

Podjela jaja za Uskrs

Članovi moto kluba Županja tradicionalno svake godine u prigodi blagdana Uskrsa daruju svoje sugrađane pisanicama. Tako je i ove godine 7.travnja 2012 podijeljeno nekoliko stotina bojanih jaja slučajnim prolaznicima na trgu kralja Tomislava u Županji.

nedjelja, 1. travnja 2012.

Cvjetnica

Cvjetnica je kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa. Na današnji dan ovako cvjetno izgledalo je na Škegrinom stanu: